Sportief

Stuyck: "We hebben karakter getoond"

0
0
0
s2smodern
Na enkele invalbeurten eiste Stein Stuyck tegen Berlaar-Heikant zijn eerste basisplaats op bij Racing. Hij bleef 90 minuten tussen de lijnen en zag hoe invaller Lothar Hens diep in blessuretijd de 2-3 in doel deponeerde. Genoeg redenen om met een brede glimlach het webteam te woord te staan na de match.

Proficiat met je eerste basisplaats, Stein. Dat deed ongetwijfeld deugd na die zware revalidatie?

“Zeker als je op deze manier wint. Met de rust stonden we met een man minder 2-1 achter. Dan hoop je in de eerste plaats op een gelijkspel. Deze zege doet deugd, zeker gezien de mentaliteit die we getoond hebben.”

De coach uitte vorig weekend zijn ongenoegen omdat we al te vaak knullig op achterstand komen. En toch gebeurde het vandaag opnieuw.

“We startten inderdaad moeizaam. We kregen enkele kansjes maar slikten aan de overzijde opnieuw twee vermijdbare tegendoelpunten. Waaraan dit aan ligt? Elke ploeg krijgt een kans in een wedstrijd. Bij ons lijken onze tegenstanders ze allemaal te benutten. Jammer, want we gaven weinig weg vond ik. Al is het niet alleen pech, maar ook een gebrek aan concentratie. Daar moeten we aan blijven werken.”

We vielen na een half uur ook met een man minder.

“Dan maakte de opdracht nog moeilijker. Ik dacht bij mezelf: het zal toch niet waar zijn tijdens mijn eerste volledige match. (lacht) Ik heb de jongens proberen op te peppen. We zijn blijven geloven in een goede afloop. Zowel de basisspelers als de spelers die zijn ingevallen, hebben karakter getoond. Met een goede mentaliteit raak je al een heel eind.”

Even inzoomen op je eigen prestatie. Ben je tevreden?

“Ik vond mijn niveau niet altijd goed. Dat is ook normaal als je zeven maanden niet hebt gespeeld. Ik had ook niet verwacht dat ik ging starten. Ik wist maar net voor de match dat ik in de basis stond. We weten nooit op voorhand wie speelt. Dat houdt iedereen scherp. Niemand is zeker van zijn plaats. Ook vandaag stonden er nieuwe jongens in de basis en dat kan volgende week opnieuw zo zijn. Ik zal de komende weken sterker worden. Ik heb geen hinder meer ondervonden, alleen op conditioneel vlak kunnen er nog enkele procentjes bij. Ik volg een fysiek schema om zo snel mogelijk weer 100 procent te zijn.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld