Jeugd

Racing steunt project "Njokko Bok"

0
0
0
s2smodern
Karin Valkenborgh en Dirk Caes - trouwe Racing-supporters - zijn onlangs in het huwelijksbootje gestapt, zij zijn tevens meter en peter van een kindje in Nianing, een dorp aan de westkust van Senegal. Het peterschap verliep via de vereniging “Njokko Bok”.

Het dorp Nianing is een klein vissersdorp op ongeveer 2 uur rijden van Dakar, de hoofdstad van Senegal. Onder de bevolking heerst er grote armoede en er is ook een tekort aan voedsel. Een groot deel van de mensen leeft er nog in hutten, zonder water of elektriciteit.  De medische voorzieningen zijn sterk onvoldoende en te kostelijk voor de gewone mensen.
Het onderwijs is voor de gemiddelde burger onbetaalbaar, hierdoor zijn vele kinderen ongeletterd, tenzij ze externe hulp krijgen.

Njokko Bok wil hieraan zoveel mogelijk verhelpen door in België meters/peters te zoeken om de kinderen te steunen, zodat zij de kans krijgen om onderwijs te volgen. Door dit onderwijs krijgen deze kinderen de kans om een betere toekomst uit te bouwen voor hen en hun familie. Bovendien steunt het project de plaatselijke polikliniek financieel en ook via de bevoorrading van extra medicatie. Njokko Bok deelt eveneens voedselpakketten uit aan de armsten.

We hebben op Racing nog oude jeugd-uitrustingen die we ter beschikking gaan stellen van het project Njokko Bok.

We vragen bovendien aan iedereen om ongebruikte voetbalschoenen naar het jeugdsecretariaat te brengen zodat we deze kunnen meesturen met de kledij.

We danken jullie alvast voor je medewerking en gulheid.

Meer info over het project Njokko Bok kan je terugvinden op de volgende website: www.njokkobok.be