Algemeen

“Spijtig incident, maar ook logisch”

0
0
0
s2smodern
Voorzitter Koen Van Exem reageert op de nederlaag in Wuustwezel. Racing verloor daar donderdag zwaar in de beker van Antwerpen.

“Ik heb kennis genomen van de 21-0. Dit is een zeer spijtig incident, maar op zich een logisch resultaat van de toestand waarin we ons bevinden” zegt de voorzitter.

“We hebben met het bestuur drie grote afspraken gemaakt dit seizoen: we gaan ons ten eerste focussen op de verdere financiële gezondmaking, met de nadruk op meer inkomsten, en zullen daarnaast investeren in onze eerste ploeg en de jeugdopleiding, vanaf de allerkleinste spelertjes. Omdat de supporters dit van ons verwachten en dat een daad is van goed bestuur.”

“Wel, aan die afspraak houden we ons. We staan er financieel al weer een stuk beter voor dan enkele maanden geleden, hebben 2 nieuwe hoofdsponsors, krijgen een kunstgrasveld, hebben met NIKE een zeer gerespecteerde kledingsponsor, hebben een zeer competitieve A-kern op de been gebracht én we zijn onze jeugdopleiding helemaal aan het vernieuwen, met een nieuwe TVJO (technisch verantwoordelijke jeugdopleiding) en gediplomeerde jeugdtrainers. Daar hebben we heel hard aan gewerkt.”

“Financieel en sportief kunnen we alleen groeien als we meer inkomsten hebben. Uit horeca, sponsoring en abonnementen. Onze sponsoring is met 150% gestegen, maar in plaats van op 1.000 abonnementen zijn we vorig seizoen op 600 gestrand. Vorig seizoen zijn er ook veel minder tickets verkocht dan we gehoopt hadden. Dat betekent dat je minder geld in kas hebt en je onvermijdelijk keuzes moet maken.”

“Die keuzes hebben we gemaakt. In alle transparantie. We moeten de middelen goed besteden en geven geen cent te veel uit. En dat betekent dat we nu dus ook even een sportieve keuze moeten maken. In eer en geweten is ervoor gekozen om met onze A-kern voluit te gaan in de beker van België en klaar te staan tegen de start van de competitie. De competitie blijft, zoals voor alle ploegen, primordiaal voor een A-kern.”

“Aangezien een aantal spelers van de A-kern al eventjes met lichte blessures sukkelt, er dit weekend een belangrijke stage voor hen op het programma staat en we onze eerste thuismatch in de beker van Antwerpen verloren hadden, willen we de komende weken geen risico’s nemen. En dus heeft een mix van beloften en U21 de match op Wuustwezel gespeeld. Het is vooral heel jammer voor die jongens zelf dat de match daar zo geëindigd is. Maar we nemen die spelers in bescherming, zoals het hoort. Dit is een “bump in the road”, niet meer dan dat. We mogen dit niet opblazen.”

“Wat ik dan sportief onthoud? Ik heb Racing een mooie bekerwedstrijd zien spelen op Vorselaar, met een verdiende kwalificatie tot gevolg, en vorige week was het tegen Brakel niet anders. Racing heeft daar laten zien wat het in zijn mars heeft en dat de inspanningen die gedaan zijn hun vruchten zullen afwerpen. Dat waren twee wedstrijden met inzet en meteen twee referentiewedstrijden die we kunnen meenemen naar de competitie.”

“Onze drie pijlers blijven overeind: financieel gezond zijn, eerste ploeg en jeugdopleiding. Maar als we willen groeien, dan moeten er dus meer inkomsten komen. Daar blijf ik op hameren. Op dat vlak is de uitslag in Wuustwezel voor iedereen een wake up-call: we moeten met zijn allen hard blijven werken en deze weken de klemtoon leggen op de verkoop van abonnementen, zoals alle voetbalclubs dat tegenwoordig doen. Mensen verwijten me dat ik in herhaling val en dat is ook zo: abonnementen, abonnementen, abonnementen. Supporters kunnen zo op hun eigen manier mee de groei van Racing stimuleren en de club laten ontwikkelen, zodat we incidenten als gisterenavond voortaan niet meer meemaken.”

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld