Algemeen

Knipping: "Racing wint met penalty's"

0
0
0
s2smodern
Lars Knipping geeft zaterdag de aftrap van de bekerwedstrijd Racing-Brakel. Met beide clubs heeft onze voormalige en uiterst sympatieke doelman een band, met Racing de innigste. "Racing is de enige ex-club die ik nog zo op de voet volg", zegt Lars.

Lars Knipping maakte de sportieve hoogconjunctuur van Racing mee, toen de club furore maakte in derde en tweede klasse. Tot de financiële problemen opdoken en Racing gedoemd was tot derde klasse en de degradatie naar vierde klasse (omgevormd tot derde amateur). Lars maakte dus veel mee op Racing en daar denkt hij met weemoed aan terug. 

Lars, hoe gaat het met je en wat doe je momenteel?

"Alles gaat goed. Sportief heb ik wel een moeilijk seizoen achter de rug. Ik ben na Racing vertrokken naar Patro Maasmechelen in de eerste amateurafdeling. Ik dacht dat ik na de financiële problemen op Racing al veel meegemaakt had, maar niks bleek minder waar. Bij Patro hebben we 3 trainers in 1 seizoen gehad en doken plots nieuwe investeerders op."

"Die investeerders hadden hun eigen spelers bij en die spelers moesten opgesteld worden. Het was chaos. Ik heb zelf zowat het hele seizoen gespeeld tot er op het einde van de competitie ineens een andere keeper in doel kwam. Zo heb ik de laatste wedstrijden gemist. Zo is mijn seizoen om zeep geholpen, ook al zijn we mooi in de middenmoot geëindigd."

En dus ben je nu weg bij Patro?

"Ja. Vreemd genoeg kreeg ik nog voor het einde van de competitie een voorstel om mijn contract te verlengen. Raar. Ik heb er vriendelijk voor bedankt. Er klopte vanalles niet. Verschillende beloftes waren niet nagekomen. Bovendien begon de afstand van thuis naar Maasmechelen door te wegen. Ik was per dag 3,5 uur onderweg."

"Momenteel zoek ik dus een nieuwe club. Ik heb mijn conditie in juli op peil gehouden bij Players4Contract, een initiatief van spelersvakbond Sporta, de KBVB en de Pro League. Daar waren verschillende spelers bij die in 1e en 2e klasse gespeeld hebben, zoals Ernest Nfor en Gill Swerts."

"Ik ben dus fysiek in orde. Ik heb nog een maand om een nieuwe club te vinden. Ik heb een makelaar die zich daarmee bezighoudt. Zorgen maak ik me niet. Vorig jaar is ook alles pas op het laatste nippertje in orde geraakt."

Waar leg je de lat?

"Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen. Als dat niet lukt, dan moet ik misschien wat afzakken. Maar dat zullen we dan nog wel zien."

Je hebt dus tijd om zaterdag naar Racing-Brakel te komen kijken?

"Klopt, ik zal er zijn. Ik ben van Geraardsbergen, dat ligt op een klein kwartier van Brakel. Mijn twee broers hebben daar gespeeld, nu speelt er nog eentje: Kjell. Kjell is de rechtse centrale verdediger van het team. Hij is bijna 31 en heeft dus wel wat ervaring. De as van de ploeg speelt al meer dan 5 jaar samen, dat is een serieus voordeel."

Hoe kan Kevin Huysmans een verdediger als Kjell in de luren leggen?

"(lacht) Misschien kan Kevin gebruik maken van de wat afgebotte explosiviteit van Kjell. Kjell is door zijn leeftijd iets minder snel geworden op de eerste meters. Wie weet kan Kevin, of een andere aanvaller van Racing, een keer in de rug van Kjell duiken. Maar Kevin heeft genoeg ervaring en zal wel weten hoe hij het moet aanpakken."

Wat voor een club is Brakel?

"Het is niet zo'n grote club als Racing, maar het is wel een zeer familiale club die goed gerund wordt. Zeer correct, geen financiële problemen, een zeer realistisch beleid. Het bestuur weet wat er kan en niet kan. Op het veld beschikken ze over een zeer goed voetballende ploeg. Maar het is nu ook geen topploeg. Racing moet niet bang zijn."

Volg je Racing dit seizoen nog?

"Natuurlijk. Ik lees alles wat op racingmechelen.be en de Facebook-pagina van Racing verschijnt. Ik heb 3 fantastische jaren beleefd bij jullie. Racing is de enige ex-club die ik nog zo op de voet volg. Ik merk dat er een nieuwe wind waait en ik heb daar zelf een heel goed gevoel bij. Vanaf dit seizoen kan Racing alleen nog maar naar boven kijken."

Jij geeft zaterdag de aftrap, welk gevoel heb je daarbij?

"Dat doet me echt iets. Het is een hele eer. Ik zou de match graag tussen de diehards in de tribune volgen, maar ik weet niet of mijn vriendin, die ook meekomt, dat goed zal vinden (lacht)."

Tot slot, voor wie ga je supporteren en heb je een pronostiekje in petto?

"De enige waar ik bij Brakel voor supporter is mijn broer. Voor de rest zal ik voluit voor Racing supporteren! 0-0 zou een goeie uitslag zijn. Dat wil zeggen dat mijn broer geen fouten gemaakt heeft in de verdediging. Na die 0-0 komen er penalty's en die gaat Racing winnen."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld