Algemeen

Willem:"Altijd abo op Racing gehad"

0
0
0
s2smodern
De 82-jarige, oud-conciërge van het Pitzemburg Atheneum, Willem Thijs is reeds zo’n 75 jaar supporter in hart en nieren van Racing én ook abonnee.

Willem, je bent reeds lang een Racing-supporter, herinner jij je nog hoe je ooit op Racing bent verzeild?

"Als kleine knaap speelde ik bij de scholieren van Racing, onder trainer Dogaer, de latere clubvoorzitter. Dat was eind jaren 1940, begin jaren 1950. Spijtig genoeg ben ik, omwille van een kniekwetsuur, vroegtijdig moeten stoppen. Na een tijdje pakte ik mijn actieve spelerscarrière terug op in het liefhebbersverbond, tot mijn vijfendertigste heb ik dan uiteindelijk nog gevoetbald."

Vanaf wanneer ben je naar het eerste elftal gaan kijken?

"Van kindsbeen af, ik werd van thuis uit daarin, bij wijze van spreken, ‘gepusht’. Mijn vader heeft vroeger trouwens nog bij de junioren gespeeld, dat moet in de jaren 1930 zijn geweest. Ik herinner me nog een ploegfoto, die in een café tegenover het OVK-stadion hing, waarop hij mee opstond."

"De mooiste herinneringen heb ik van de vijftiger jaren, de legendarische ploeg met o.a. Rik De Saedeleer, Jos Mannaerts, Jef Put, Reniers, De Hert…
Ik herinner me nog de slidings die men toentertijd uitvoerde, nu zouden ze dit zeker en vast bestraffen met een gele kaart!  De looppiste stond in die periode volgepakt met stoelen tot aan de rand van het speelveld, er was voor de spelers nog amper plaats om de inworpen te geven. De wedstrijden werden indertijd door een massa volk bijgewoond."

"Toen Racing kampioen speelde in de toenmalige tweede klasse werd ik als kleine gast nog bij de ploeghuldiging betrokken, ik moest een boeket bloemen afgegeven aan Mangelschots, en dit in Racing tenue! Ik was wel wat ontgoocheld want mijn favoriet was immers Rappoort (lacht)."

"In al die jaren dat ik Racing volg miste ik praktisch geen enkele thuiswedstrijd en ging ik ook regelmatig mee op verplaatsing, zelfs toen ik in 1956 mijn legerdienst in Duitsland moest vervullen bleef ik de ploeg volgen, ik zat dan aan de radio gekluisterd. Sommige verplaatsingen, zoals naar Boom, heb ik zelfs nog met mijn bromfiets, én in regen en wind, gemaakt!"

"Ik ben zo een fervente supporter dat ik twee operaties, één aan de knie en de tweede aan mijn hart, heb laten uitstellen om Racing te kunnen blijven volgen."

"Mijn vrouw weet maar al te goed dat er op wedstrijddagen geen feestje of uitstap mag ingepland worden!"

Heb je op OVK altijd je vaste stek gehad?

"In mijn jeugdjaren stond ik op de staanplaatsen vóór de hoofdtribune, nadien verhuisde ik naar mijn vaste plaats in de hoofdtribune,  nummer 481."

Vanaf wanneer ben je abonneehouder geworden op Racing?

"Van in het begin, ik heb altijd een abonnement gehad op Racing."

Hoe heb je zelf de laatste seizoenen beleefd?

"Eerst was er de euforie van de promotie naar tweede klasse, maar de drie opeenvolgende degradaties deden uiteraard pijn. De jonge gasten hebben wel hun best gedaan maar konden niet optornen tegen de meer ervaren tegenstanders. Het moeilijkste waren nog de momenten na de wedstrijden wanneer ik thuis kwam en mijn vrouw me steeds uitlachte met het resultaat."  

"Ik zie de toekomst echter optimistisch in, ik heb zelfs het gevoel dat Racing in dit nieuwe seizoen kampioen zal spelen."

Ga je dan niet te erg ontgoocheld zijn indien dit niet zou lukken?

"Nee zeker niet, ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe kern. Mijn enige bezorgdheid is het feit of we al dan niet op OVK zullen kunnen blijven spelen. Een mogelijke verhuis zal me emotioneel moeilijk vallen maar zelfs dat zal ik uiteindelijk wel kunnen overleven."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld