Algemeen

"Abo's financieel én sportief belangrijk"

0
0
0
s2smodern
Bij zijn aanstelling als voorzitter in juli 2016 kondigde Koen Van Exem aan dat hij Racing wilde ombouwen in een abonnementenclub. "Racing heeft dit in het verleden nooit gedaan, maar elke zichzelf respecterende club maakt hier werk van. We gaan nu van deur tot deur", zegt hij. 

Met de opening van de pop up-shop op de Korenmarkt, de eerste training van de A-kern volgende week en de eerste oefen- en bekerwedstrijden zal de abonnementenverkoop echt op gang komen. In de kalme juni-maand heeft Racing de kaap van 100 abonnementen overigens al gerond.

"Racing heeft de stap naar een abonnementenclub in het verleden nooit gezet", zegt voorzitter Koen Van Exem. "Dat was niet moedwillig, want onze voorgangers zagen er misschien gewoon het nut niet van in. Het grote voordeel voor ons is de financiële zekerheid die je als club hebt als je je begroting opmaakt voor een nieuw voetbalseizoen."

"Met een abonnement voor de staanplaatsen van 100 euro krijg je 3 thuismatchen gratis. Daarnaast mag je gratis binnen tijdens de oefenwedstrijden op OVK. Maar wat ook belangrijk is: met een abonnement ben je lid van Racing. Het is een soort van lidgeld zoals je dat ook bij andere verenigingen betaalt en waar je dus iets moois voor in de plaats krijgt."

Secretaris en lid van de financiële cel Nick Van Reydt: "In binnen- en buitenland zijn er voorbeelden genoeg van clubs die hoog inzetten op de verkoop van abonnementen. Kijk dicht bij ons naar KV Mechelen, maar zowat elke Belgische eersteklasser en club in 1B probeert zo veel mogelijk abonnementen te verkopen."

"Qua cijfers is dit natuurlijk een manklopende vergelijking, maar ik wil het voorbeeld van Dortmund toch even aanhalen om gewoon het principe te schetsen: van de 55.000 mensen die vorig seizoen een abonnement hadden, hebben er 54.907 aangegeven dat ze komend seizoen opnieuw eentje zullen kopen. Dat is de manier waarop je als club écht aan je toekomst kunt bouwen, elk op zijn eigen schaal natuurlijk."

"Veel Racingers zijn mee met ons verhaal", zegt Koen Van Exem. "Daarom hebben we vorige week op het infomoment aangekondigd dat we nu ook deur aan deur gaan verkopen. Als supporters mee de baan opgaan, kunnen ze andere supporters meetrekken in het verhaal dat Racing gaat schrijven."

"Vergelijk het een beetje met onze 1+1 van vorig jaar. Toen hebben we gevraagd dat supporters die een abonnement gekocht hadden probeerden om zelf iemand te vinden die ook een abonnement wou kopen. Hoor eens rond bij je vader, moeder, opa, oma, oom, tante, neef, nicht... Zo kun je heel ver geraken en kweek je een verbondenheid die Racing alleen maar ten goede komt."

 
 

"Supporters met een abonnement blijven door de band genomen altijd naar de matchen komen. Stel dat het eens een paar weken wat minder gaat met je eerste ploeg, dan heb je meteen een hoop mensen die niet meer komen. Terwijl je met een abonnement toch komt, want je hebt ervoor betaald. Wel, de komst van die abonnees en de ambiance die ze verzorgen, kunnen er toe leiden dat je eerste ploeg weer beter gaat spelen en weer resultaten behaalt. Een abonnement is dus niet alleen financieel maar ook sportief van groot belang."


 

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld