Algemeen

Dé Gerald: "Ook 's nachts gelopen"

0
0
0
s2smodern
De 24 marathons van Gerald Veekmans zitten erop. De oer-Racinger heeft in totaal zo'n 1.000 kilometer gelopen om geld in het bakje van de club te krijgen. "Het is heel goed meegevallen. Op den duur liep ik zelf 's nachts om 0.30u nog rondjes in het industriepark van Mechelen-Zuid", zegt Gerald.

In oktober 2016 begon het avontuur van Gerald Veekmans. De 47-jarige supporter van groen-wit vatte het idee op om in verschillende etappes 24 marathons (naar stamnummer 24 van Racing) te lopen en zich te laten sponsoren. Zijn tocht heeft de club zo'n 2.500 euro opgeleverd.

"Het is heel goed meegevallen", zegt Gerald. "Niet dat het een piece of cake was, maar ik heb onderweg geen "kloppeke" ofzo gekregen. De enige remming was een verrekking, rond Kerstmis. Toen was ik drie weken buiten strijd en liep ik wat achterstand op m'n schema op."

"Maar voor de rest zaten de omstandigheden goed mee. Het was een zachte winter, met weinig regen, weinig sneeuw en weinig ijzel. En aangezien ik altijd veel aan sport gedaan heb, was het lopen op zich ook geen probleem."

Loop jij in groep of alleen?

"Bijna altijd alleen. Ik ben van start gegaan met de 20 kilometer van Luik,  dat was toen wel met mijn zoon Vinyard en kameraad Rudy. Diezelfde dag hebben we op Sclessin nog de classico tussen Standard en Anderlecht meegepikt. We waren daar toch (lacht)."

"Met mijn zoon ging ik zondags lopen en met Rudy ook nog wel eens, maar voor de rest was ik altijd alleen op pad. En zonder muziek of oortjes, want dat is gevaarlijk. Ik ben ook een natuurmens: ik wil de natuur zien en ervan genieten. Daarom geen oortjes voor mij."

Had je een vast parcours?

"Mijn meeste kilometers heb ik in het park afgelegd. Maar ik was ook dikwijls aan de vaart te vinden, richting het Zennegat, en in het industriepark van Mechelen-Zuid. Daar ging ik 's nachts lopen, na mijn late shift op het werk. Om 23u trok ik m'n loopschoenen aan en was ik weg. Rond Dupont, Procter & Gamble… Met m'n muts op, de mensen herkenden me niet."

"Maar ik heb ook buiten Mechelen gelopen. Mijn zoon speelt bij de U17 van Zemst en in plaats van voor zijn uitwedstrijden een uur in de kantine te gaan hangen, deed ik mijn kilometers. Zo ben ik eens in de plantentuin van Meise geweest, liep ik in Grimbergen en het Leuvense, altijd liefst in een bosrijke omgeving."

Het is niet alleen een prachtactie van jou voor Racing, het is ook goed geweest voor jouw gezondheid, neem ik aan?

"Zeker. Maar het is niet dat ik er door vermagerd ben. Ik stond al scherp. Je kunt al een tijdje een boterham pletten op mijn kuitspier (lacht). En ik zal blijven lopen. Volgende week zondag neem ik bijvoorbeeld deel aan de 20 kilometer van Brussel. In de zomer heb ik dan weer een lange fietstocht op de agenda staan. Dan rijd ik van Mechelen naar Marseille, goed voor zo'n 1.200 kilometer. Gepakt, gezakt, met potten en pannen."

Wat gebeurt er met jouw ingezamelde geld?

"Dat laat ik volledig over aan de penningmeester van Racing. Daar bemoei ik me niet mee. Ik heb dit voor Racing gedaan en heb er veel voor teruggekregen. Op Facebook was mijn tocht te volgen en daar schreven mensen reacties als "respect" en "goed bezig", nooit iets negatiefs. Ik kreeg zelfs positieve respons van KV-supporters, want ik ken er nogal wat. Zo ben ik Mark Uytterhoeven eens tegengekomen, net voor ik aan de 24 marathons begon. "Knap dat je dit doet", zei hij."

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld