Algemeen

Marc Ghys keert terug naar Racing

0
0
0
s2smodern
Ouwe getrouwe Marc Ghys treedt opnieuw in dienst van groen-wit. Marc wordt hoofd van de jeugdwerking op Racing en zal daarnaast vrijwillig als sportief manager van de club werken.

Marc, welkom terug op Racing! Je bent gestopt als hulptrainer van FC Duffel en komt nu weer voor Racing werken. Leg uit?

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden. Ik ben door Racing aangetrokken als TVJO (technisch verantwoordelijke van de jeugdopleiding, nvdr) en zal daarnaast ook de eerste ploeg helpen waar ik kan.”

“Het is een nieuwe functie en als je die op je eigen club kunt uitoefenen, dan is dat een mooie zaak. Het is een combinatie van taken die je tegenwoordig bij meer clubs ziet.”

Wat ga je voor de Racing-jeugd betekenen?

“Mijn aanstelling is vorig weekend gebeurd en ik heb uiteraard meteen enkele uren met de mensen van het jeugdbestuur gesproken. We hebben gesproken over hoe we het niveau van de jeugdopleiding op Racing de komende jaren nog kunnen verbeteren.”

“Want uit de audit die Racing een tweede ster opgeleverd heeft, blijken er uiteraard ook nog werkpunten te zijn.”

“Zo ga ik er mee voor zorgen dat alle trainingen beter voorbereid worden op papier, dat ook de wedstrijdbesprekingen voor de match duidelijk op papier staan en dat er een betere coaching is van onze jeugdtrainers. En dat er een vast spelsysteem is bij de oudere jeugdploegen, waardoor ook de doorstroming richting eerste ploeg straks weer gegarandeerd wordt.”

“Ik zal doen wat ik moet doen voor de jeugd en ik zal veel aanwezig zijn, wat ook belangrijk is. Je hebt mensen nodig die een oogje in het zeil houden en die aanspreekbaar zijn voor spelers, hun ouders en de trainers.”

Je kunt putten uit een rijke ervaring als coach én jeugdcoach.

“Klopt. Ik ben op Racing een kleine 15 jaar jeugdtrainer geweest. Ik heb alle categorieën doorlopen: van de preminiemen destijds, over de miniemen, kadetten en scholieren tot de UEFA’s. Ik ben hier in het verleden ook twee keer jeugdcoördinator geweest, samen met de vader van huidig T1 James Van Vaerenbergh.”

“Ik heb aan de Heizelschool een UEFA A-diploma behaald. Ik heb daar de nodige kennis vergaard. Daarnaast beschik ik dus zelf over nogal wat ervaring op het veld en kan ik een boodschap duidelijk overbrengen, zowel op als naast het veld, zowel bij spelers als trainers. Ik wil een duidelijke lijn trekken.”

Als Racinger is dit thuiskomen?

“Zo is dat. Ik ga een job doen die ik graag doe. In de praktijk zal alles een beetje in elkaar overlopen: ik ga naar de trainingen van de jeugd kijken en dan is de eerste ploeg hier ook.”

“Het is niet mijn taak om James Van Vaerenbergh in de gaten te  houden, maar om de vragen van trainers en spelers op te vangen. Idem voor de jeugd.”

“Kijk: ik word in september 56. Ik sta nog graag op het veld, maar ik wil deze uitdaging aangaan. Ik zal nu wat minder stress hebben, omdat ik geen knopen moet doorhakken op het veld. Het zullen nu andere beslissingen zijn die ik moet nemen.”

“Ik hoop dat dit een verhaal wordt van een aantal jaren en wie weet zelfs mijn laatste sportieve verhaal. Als je dit in je eigen club kunt doen en er zijn mogelijkheden om te groeien, dan doe je dat gewoon.”


Bij dezen lanceren we nog een oproep aan alle Racing-gezinden: jullie kinderen zijn volgend seizoen nog altijd welkom in onze jeugdwerking.

Als u meer info wil over hoe u uw kinderen moet inschrijven, kunt u op Racing terecht bij Marc Ghys en/of Ben Van Reydt, onze AVJO (Administratief Verantwoordelijke van de JeugdOpleiding). U kunt Ben ook bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld