Algemeen

Racing werkt officieel samen met Salaam

0
0
0
s2smodern
Na de samenwerking met de Mechelse Atletiek Club (RAM) kan Racing een volgend akkoord aankondigen. Onze club zal (sportief en commercieel) samenwerken met zaalvoetbalclub Project Salaam Mechelen.

Commercieel en sociaal

Racing en Salaam zullen zich inwerken in het netwerk van elkaars clubs. Dat is een netwerk van supporters, vrijwilligers, sponsors en dergelijke. Door elkaar beter te leren kennen, kunnen we de krachten bundelen en ook kennis uitwisselen/delen over, bijvoorbeeld, elkaars organisatie en sponsors.

Racing en Salaam zullen hun netwerk van fans en (jeugd)spelers warm maken voor de wedstrijden van Project Salaam, dat in de tweede klasse speelt van de BZVB-competitie. Minstens 1 keer per seizoen zal elke club met een delegatie van spelers en bestuur de andere club bezoeken.

Racing gaat eerst op bezoek bij Salaam. Dat is nu vrijdag 12 januari. Dan speelt Salaam een thuiswedstrijd tegen Hoboken. Later op het seizoen zal een tweede bezoek, ditmaal van Salaam aan Racing, georganiseerd worden.

Deze twee wedstrijden zullen symbolisch afgetrapt worden door beide voorzitters, Koen Van Exem en Frédéric Thiebaut.

Sportief

De jeugdspelers van Racing trainen vanaf januari 2018 tweewekelijks op vrijdag, voor de wedstrijden van beloften en eerste ploeg van Salaam, in de accommodatie van Project Salaam.

Dit jaar is dat op volgende data: 12 en 26 januari, 23 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april.

Met deze trainingen wil Racing de techniek van zijn jeugdspelers aanscherpen, de technisch-tactische ontwikkeling verbeteren, op een kleine ruimte leren voetballen met heel veel balcontacten, snel beslissingen leren nemen, enzovoort.

Daarnaast geven de trainingen in de zaal Racing de garantie om ook in de barre wintermaanden te kunnen trainen. De trainingen worden gegeven door jeugdtrainers van Racing en Salaam.

Anderzijds kan Salaam met zijn jeugdspelers gebruikmaken van de infrastructuur van Racing.

Beide clubs streven verder naar onderlinge oefenwedstrijden tussen Racing en Salaam, zowel in de zaal als op het grasveld.

Recreatief

Elk jaar zullen beide clubs samen een vriendschappelijk tornooi organiseren. Veldvoetbalploegen, zaalvoetbalploegen, liefhebbersploegen, gelegenheidsploegen… kunnen zich daarvoor inschrijven.

Het toernooi zal plaatsvinden op Racing. Het is de bedoeling om dit evenement te laten uitgroeien tot een event dat zowel financieel als commercieel iets oplevert voor beide clubs.

“Combinatie zaal-veld is uniek”

Youssef El Yagoubi, de secretaris en oprichter van Salaam, is gelukkig met de samenwerking. “Voor Project Salaam Mechelen is elke samenwerking of poging om mensen bij elkaar te brengen het doel”, zegt Youssef.

“Deze samenwerking zal vooral op sportief vlak een opsteker zijn voor beide partijen. De combinatie veld-zaal en omgekeerd is in Mechelen uniek.”

“Salaam en Racing zijn verenigingen die een mooi palmares opgebouwd hebben in hun sporttak. Ze leiden jongeren op met de nodige waarden en verbinden verschillende culturen met elkaar om één gemeenschap te vormen. Beide verenigingen hebben hetzelfde karakter: lokaal werken met Mechelaars.”

“Samenwerken is het codewoord”

Hetzelfde geluid valt te horen bij Racing-voorzitter Koen Van Exem. “De tijd dat Racing op zichzelf terugplooide, ligt achter ons. Samenwerken, met iedereen en op alle niveaus, is het codewoord.”

“Racing kan heel veel van andere organisaties en clubs leren. De samenwerking met Salaam zal ons sportief, commercieel en sociaal sterker maken. Vooral onze jeugdspelers zullen hier de vruchten van plukken, net zoals dat het geval is met onze samenwerking met de Mechelse Atletiek Club.”

“We zijn trots op ons akkoord met Salaam en danken de mensen van Salaam van harte voor het vertrouwen.”

Nu vrijdag

Supporters: nu vrijdag gaan we met zoveel mogelijk Racingers de wedstrijd van Salaam in de competitie tegen Hoboken bijwonen. Met bestuur, (jeugd)spelers en supporters. Plaats van afspraak: sporthal De Ploan, Eksterstraat 100 op het Oud oefenplein. De aftrap is om 21u.

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld