Algemeen

Afspraken pyrotechnisch materiaal

0
0
0
s2smodern
De thuismatch tegen Kontich wordt de eerste waarin het verbod op voetzoekers van kracht is en streng zal worden beteugeld. We zetten de richtlijnen hier op een rijtje.

1- plaatsnemen in de zittribune:

Iedereen die in de zittribune plaatsneemt, moet een kaartje voor de zittribune kunnen voorleggen of een abonnement voor de zittribune. Dit geldt ook voor De Nok.

2- pyrotechnisch materiaal:

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal is gevaarlijk, kan de gezondheid van andere supporters schaden en kan de goede orde van een wedstrijd verstoren.

De club kan boetes krijgen van de KBVB. Racing is voor het gebruik van voetzoekers in december voor het Provinciaal Comité moeten verschijnen. Daar heeft de club een blaam gekregen.

Daarom gelden voortaan deze richtlijnen:

- voetzoekers zijn ten strengste verboden

- bengaals vuurwerk en rookpotten mogen alleen achter het doel en in het sfeervak in de overdekte staantribune gebruikt worden, liefst in een gecoördineerde actie voor de wedstrijd (of erna), zodat de wedstrijd zelf er geen enkele hinder van ondervindt

Racing wijst op het gevaar van pyrotechnisch materiaal, zeker in een omgeving van een voetbalwedstrijd, waar jong en oud samen zijn. De veiligheid van de toeschouwers (en de spelers/scheidsrechters) is van het allergrootste belang.

Bengaals vuurwerk kan brandwonden veroorzaken, voetzoekers kunnen tot onomkeerbare gehoorschade leiden en rookpotten kunnen leiden tot prikkende ogen, neus en luchtwegen. Astmapatiënten of mensen met gevoelige luchtwegen kunnen ernstige problemen krijgen.

Gevolgen

Wie deze richtlijnen niet respecteert, zal aansprakelijk gesteld worden voor de mogelijke boetes, gederfde inkomsten én zal een stadionverbod krijgen.

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking
1ste Provinciale - speeldag 20
Datum za, 20 jan 2018 Beginn 20:00
Racing Mechelen
Racing Mechelen
K. Sint-Job FC
K. Sint-Job FC
-:-
Previous Matchnext MatchReset

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 17 39
2 Racing Mechelen 18 38
3 KFC Lille 17 34
4 Witgoor Dessel 17 28
5 K. Berg en Dal V.V. 17 27
    KRC Mechelen in beeld