Algemeen

Einde voetzoekers/rookpotten in De Nok

0
0
0
s2smodern
De sfeer in de tribunes van OVK is dit seizoen zeer goed. Daar horen de zware voetzoekers van de voorbije weken echter niet bij. Racing heeft er een blaam voor gekregen van het Provinciaal Comité.

De Nok is al tientallen jaren “the place to be” voor de ambiance in ons stadion. Door de Engels getinte songs krijgen de spelers op het veld een niet te onderschatten boost.

In die sfeer horen geen voetzoekers, luide bommen, rookpotten en ongepast gedrag. De knallen en rookpotten leiden tot overlast op het veld, maar ook ernaast, bij (heel) jong en oud in de tribunes én bij de buurtbewoners (en dieren) van Racing.

Blaam gekregen

Na de thuiswedstrijd tegen Lille op 2 december is er een rapport opgemaakt waarin (vooral) de voetzoekers aan de kaak gesteld werden.

Twee weken geleden is Racing wegens die voetzoekers/luide knallen voor het Provinciaal Comité van Antwerpen moeten verschijnen. De club heeft daar een blaam gekregen.

Een blaam betekent een serieuze waarschuwing. Bij een volgende incident of overtreding zal de club effectief bestraft worden.

Racing neemt deze blaam zeer ernstig en verbiedt voortaan voetzoekers en rookpotten. Wie er toch aansteekt, zal persoonlijk opdraaien voor de straf die de club krijgt (+ de eventuele gederfde inkomsten) en een stadionverbod opgelegd krijgen.

Deze week is in Het Nieuwsblad nog een artikel verschenen over voetzoekers in het stadion van Club Brugge, en de schade die die veroorzaakt hebben. Lees dat artikel hier.

Betalen voor zittribune

De club is ook genoodzaakt, op verzoek van verschillende officiële instanties, om volgende maatregel in te voeren: al wie in de zittribune plaatsneemt, moet betalen voor de zittribune.

De controle voor wie de zittribune (dus ook De Nok) betreedt, zal vanaf de thuiswedstrijd tegen Kontich opgevoerd worden.

Respect onder Racingers

Op Racing tonen fans respect voor elkaar. We vormen 1 familie die eensgezind de toekomst tegemoet gaat en vanuit die ambitie wil groeien, ook kwantitatief (in aantal).

Als we dat respect niet tonen voor elkaar/ons stadion jagen we onze eigen fans en instanties in de gordijnen, nemen we onverantwoorde veilig- en gezondheidsrisico's en keren afgehaakte supporters niet terug.

Dus: Engelse ambiance ja, luide knallen en rookpotten neen!

De Raad van Bestuur van Koninklijke Racing Club Mechelen

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld