Algemeen

“Met de bus naar Racing is altijd plezant”

0
0
0
s2smodern
De Racing-fans maken dit seizoen weer plezier. Een illustratie daarvan: voor de verste verplaatsingen rijden er weer supportersbussen. Zo ook zondag voor het tripje naar Witgoor Dessel: eentje van de Kapelse Racing Vrienden en eentje van Manhattan United. Terry en Sven leggen uit waarom ze dit doen.

De Kapelse Racing Vrienden hebben dit seizoen 8 busreizen op hun kalender geschreven. Zondag willen ze met een volgeladen voertuig naar Dessel bollen.

"Momenteel hebben we zo'n 30 inschrijvingen, er is dus nog wat plaats. Iedereen die mee wil, kan contact met ons opnemen", zegt Terry Christiaens van de supportersclub in Kapelle-op-den-Bos. De club is liefst 103 leden sterk.

De afgelopen seizoenen reed de bus van de Kapelse Racing Vrienden ook meermaals uit. Soms waren er zelfs meerdere bussen of dubbeldekkers in het spel.

"Sinds kort stopt de chauffeur eerst in Mechelen, op OVK. Zondag zal hij daar om 11.45u zijn", zegt Terry. "Zo kunnen we de Racingers die in Mechelen wonen ook van dienst zijn. Daarna rijdt de bus naar Kapelle, waar we om 12.40u richting Dessel vertrekken."

Prijs voor een zitje in de bus van Ivo Cars: 10 euro. Drankjes en broodjes kun je op de bus kopen, voor 1,5 euro per stuk.

Wil je mee met de Kapelse Racing Vrienden? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer Terry op Facebook.

Zondag leggen ook de heren en dames van cafévoetbalploeg Manhattan United een bus in. Zij hebben hun stamcafé op de Tervuursesteenweg, in het Schuttershof. Daar zal de bus vertrekken.

"Het zal onze eerste busreis dit seizoen zijn", zegt organisator Sven Van Camp. "Enkele weken geleden heb ik het al eens geprobeerd, maar toen is het niet gelukt. Nu hopelijk wel. Als er genoeg mensen zijn, dan vertrekken we. Het moet immers betaalbaar zijn, we willen geen woekertarieven vragen."

"Waarom we dit doen? De sfeer op en rond Racing zit weer goed. Dat voel je gewoon. Vorig seizoen was dat toch minder. Nu zie je de supporters terugkeren naar OVK en ook op de uitwedstrijden zijn weer veel meer Racingers aanwezig om de ploeg te steunen."

"We zien mooi voetbal en als we dan ook nog eens met de 3 punten naar huis kunnen, heb je als Racinger natuurlijk niets meer nodig. Daarom hopen we onze bus vol te krijgen zondag. Als je ziet hoeveel supporters Racing nog altijd heeft, dan zou dat zeker moeten lukken. Iedereen is welkom om met ons mee te rijden."

"In de bus is het overigens altijd plezant. Zeker met een pintje erbij en de nodige liedjes voor de ambiance. We zullen binnenkort op Facebook openbaar reclame maken voor de busverplaatsingen. Zo hebben we er ook al gepland op 25 november, de match in Vorselaar, en 17 december, de laatste match voor de winterstop op Berg en Dal."

"In café het Schuttershof is de groen-witte sfeer nog altijd geweldig. We hadden daar een tijdje een supportersclub, maar door een tekort aan mensen en middelen hebben we die moeten stopzetten. Dat neemt echter niet weg dat we positief naar de Racing-toekomst kijken en dat we hopelijk ooit weer een supportersclub kunnen oprichten."

De jongens van Manhattan United spelen hun wedstrijden in het groen-wit. Als ze op verplaatsing spelen, durven ze voor hun eigen matchen ook wel eens een bus in te leggen. Sven: "Zoals vorig seizoen, toen we de bekerfinale in onze liga speelden en er veel volk meeging. Manhattan United is een naam die Racing-voorzitter Koen Van Exem trouwens bekend in de oren klinkt. Koen rijdt zondag mee met onze bus naar Dessel."

Wil u mee met de bus van Manhattan United? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., contacteer hem op Facebook of neem (ook op Facebook) contact op met Jolynn Cuylle, de vriendin van Sven die hem helpt bij de organisatie.

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld